Besparen op de kosten voor je wagenpark

0
2278
besparen

Heeft je bedrijf zijn eigen wagenpark, dan kunnen de kosten voor het beheren hiervan aardig oplopen. Het is dan ook niet gek dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar manieren om hierop te kunnen besparen. Onnodige kosten maken is sowieso niet nodig, maar het gebeurt nog wel. In dit artikel lees je dan ook tips over hoe jij kan besparen op de kosten voor je wagenpark.

Ga gezamenlijk zuiniger rijden

Het is een goed idee om je medewerkers te stimuleren zuiniger te gaan rijden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een cursus aan te bieden waarbij ze inzicht krijgen in het verbruik van hun auto. Dit kan klassikaal, maar vaak is het ook mogelijk dit soort cursussen online te volgen. Wanneer jij je medewerkers vervolgens laat meeprofiteren van de besparingen zal er een belang ontstaan waardoor ze meer hun best zullen doen ook echt zuiniger te gaan rijden.

Besparen op het tanken

Tanken is prijzig, maar het is wel nodig om vooruit te kunnen. Vaak wordt er langs de snelweg getankt, omdat dit makkelijk is. Echter is dit ook vele malen duurder. Probeer er dus voor te zorgen dat je medewerkers gaan tanken op plekken die wat verder van de snelweg af liggen, bijvoorbeeld in hun eigen woonplaats. Dit kan al een besparing opleveren van 6 cent per liter brandstof!

Daarnaast is het ook een goed idee je medewerkers inzicht te geven in hun gebruik en kosten. Op deze manier kunnen zij namelijk zien voor welke bedragen er wordt getankt, waardoor ze bewustere keuzes kunnen maken.

Besparen op de arbeidskosten

Uiteraard hoef je niet enkel te besparen op de maandelijkse prijzen, maar bijvoorbeeld ook op de arbeidskosten. Neem als voorbeeld het parkeren. Wanneer er een pas is voor het parkeren ben je zelf minder tijd kwijt aan het verwerken van de verschillende declaraties. Daarnaast kun je in de meeste gevallen ook nog BTW terugvorderen.

Besteed je het operationele en/of financiële gedeelte liever uit? Dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Sterker nog; het beheer van je wagenpark uitbesteden is vaak nog goedkoper dan het zelf te doen.

De juiste leaseauto

Het kan mogelijk zijn een vast bedrag te betalen voor mobiliteit, waarbij vervolgens de leasemaatschappij het aanbod auto’s bepaalt. Op die manier kunnen medewerkers een auto uitkiezen uit een samengesteld aanbod modellen. Door op deze manier groter in te kopen zijn de kortingen hiervoor vaak hoger, en de leasekosten juist lager.

Daarnaast kan er ook gekozen worden voor een bepaald normleasebedrag. Dit voorkomt dat medewerkers kiezen voor een niet-zuinige auto, wat uiteraard weer in de kosten bespaard.

Lees ook: Wat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?

Vorig artikelWat zijn de voor- en nadelen van een auto leasen?
Volgend artikelDe tankpas; hoe werkt deze?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here