Beleggen; via welke app doe je dit het beste?

0
2206
beleggen

Beleggen kan voor particulieren interessant zijn, maar ook zeker voor ondernemers! Tegenwoordig is het ontzettend makkelijk om ergens in te beleggen. Vaak heb je niet meer nodig dan een betrouwbare app, en geld welke je in kunt zetten. Zorg er echter wel voor dat dit geld niet ergens anders voor nodig is, want dan kun je in de problemen komen. Welke apps je het beste kunt gebruiken, lees je in dit artikel.

DEGIRO beleggen app

Deze app heeft een hoge gebruiksvriendelijkheid en erg lage kosten, wat hem ideaal maakt om te bellen. De app is voor zowel Android als iPhone verkrijgbaar en bied je meerdere beleggingsproducten op veel beurzen in meer dan 30 landen. Ook kun je in deze app het laatste nieuws lezen, zijn de koersen realtime en is er een agenda aanwezig met data die relevant zijn voor het beleggen via je smartphone.

De app is, ondanks de vele verschillende functies, toch heel erg overzichtelijk, gratis te downloaden en is de grootste broker van Nederland. Het enige nadeel is alleen wel dat hij enkel is gericht op zelfstandig beleggen.

Plus500 CFD

Deze app is van een grote internationale broker die al sinds 2008 meedraait en miljoenen gebruikers heeft. De app richt zich op mobiel beleggen met een focus op het handelen in CFD’s. CFD’s zijn contracten voor waardestijgingen en -dalingen van onderliggende producten.

De app is erg eenvoudig en werk heel snel. Ook deze app is beschikbaar voor Android en iPhone gebruikers en is gratis te downloaden. Wat fijn is, is dat de app Nederlandstalig is, ondanks dat hij internationaal is. Ook is er voor nieuwe gebruikers een demo-account beschikbaar met €40.000 fictief vermogen. Hier kun je dan vervolgens mee gaan oefenen totdat je zelf je geld in wil zetten.

De klantenservice is goed bereikbaar en je kunt 24/7 op support rekenen wanneer dit nodig is. Wil je geld op je account storten dan kan dat al vanaf €100 euro wat een voordeel is, want zo hoef je niet ineens een hoog bedrag te storten. Het nadeel is echter wel dat hij minder geschikt is voor beleggen op de langere termijn.

Bux Zero, beleggen voor jongeren

De beleggingsapp van het Nederlandse Bux is met name populair onder jongeren, en dit komt vooral door het dynamisch en speelse uiterlijk van de app. Ook deze app is gratis te downloaden voor zowel Android als iPhone en is niet alleen makkelijk, maar ook leuk in gebruik.

Ook zijn de tarieven zeer voordelig en kun je al met een kleine minimaal inleg beginnen. Wat ook erg fijn is, is dat er een Bux Community is waar je van andere beleggers binnen de app kunt leren. Als je begint met de app krijgt je overigens een gratis aandeel, maar ook wanneer je vrienden uitnodigt.

Nadelen van deze app zijn dat het alleen een app is, er is geen desktopversie van beschikbaar, en dat het aanbod wat beperkt is.

Lees ook: Wat is de investeringsaftrek?

Vorig artikelWat is de investeringsaftrek?
Volgend artikelBeleggen in aandelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here