Hoe werkt het Werving & Selectie proces?

0
1685
Werving & Selectie

Wanneer jij op zoek bent naar nieuw personeel kun je natuurlijk zelf op zoek gaan. Echter hebben de meeste werkgevers hier de tijd niet voor. Daarom schakelen ze vaak Werving & Selectie in, die helpt met het bemiddelen tussen hen en de kandidaten. Hoe dit proces precies in zijn werk gaat, lees je in dit artikel.

Wat is Werving & Selectie precies?

Zoals net al gezegd is er bij W&S een derde partij die bemiddeld tussen jou als werkgever, en de kandidaten. Zij zoeken met je mee op het moment dat je een vacature open hebt staan, maar het is ook mogelijk dat ze de volledige werving doen. Er zijn verschillende afspraken te maken, want het is ook mogelijk dat ze gedeeltelijk met je meekijken of enkel helpen bij bepaalde vakgebieden.

Hoe werkt dit?

De derde partij zoekt met jou mee naar de meest geschikte sollicitanten, zodat deze als nieuwe werknemer voor je aan de slag kan. Hierbij komt hij gewoon bij jou op contract te werken. Het is dus niet zo dat zij een contract met Werving & Selectie aangaan en op uitzendbasis gaan werken. Het contact tussen jou en de eventuele nieuwe werknemer verloopt daarnaast ook vaak via hen. Alle communicatie en onderhandelingen lopen dus via de derde partij, tenzij jullie hier uiteraard andere afspraken over hebben gemaakt.

Als werkgever betaal je hier een fee over. Vaak is dit een bedrag tussen de 18 en 23 procent, berekent over het bruto jaarsalaris.

Tips voor het samenwerken met Werving & Selectie

Als je met een bureau gaat samenwerken moet je er wel vanuit gaan dat een kandidaat ook rechtstreeks bij jou kan reageren op een vacature. Wanneer dit gebeurt is dit vaak voordeliger voor jou, want je hoeft dan geen fee te betalen.

Denk er daarnaast ook aan dat Werving & Selectie altijd hun fee wilt behalen, en dus zoveel mogelijk kandidaten willen regelen. Dit in de hoop dat je via hen meerdere nieuwe werknemers binnenhaalt. Kijk hierbij altijd zelf ook goed naar de kandidaat, om te bepalen of deze wel echt zo geschikt is voor je bedrijf als dat de derde partij denkt.

Lees ook: Houd je personeel gezond!

Vorig artikelHoud je personeel gezond!
Volgend artikelArbeidsrecht, wat is dit?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here