Kiest u een sectionaaldeur voor uw spuitcabine?

0
1071
sectionaal deur

Alle spuitcabines, groot of klein, moeten goed kunnen worden afgesloten. Enerzijds om stof en vuil niet binnen te laten en anderzijds om te voorkomen dat giftige dampen de rest van het gebouw binnen dringen. Bij het kiezen van een deur voor een cabine is het van belang dat de deur bij het openen en sluiten zo weinig mogelijk verstoring geeft.

De ene deur is de andere niet

De meest gebruikte bedrijfsdeur, de sectionaaldeur, is meestal geen optie voor een spuitcabine, in verband met de plafondrails waarover de deur naar binnen beweegt. Er zijn echter andere typen sectionaaldeuren die wel geschikt zijn voor spuitcabines. Denk aan sectionaaldeuren die zich opvouwen. Door het vouwen blijft de ingenomen ruimte beperkt en komt de deur niet de ruimte in. De deuren kunnen zich naar de zijkant of naar boven opvouwen.

Wat zijn voordelen van een vouwdeur?

Veelzijdigheid zonder concessies

Sectionaaldeuren zijn uit te voeren in allerlei materialen, van gesloten sandwichpanelen tot volledig glazen panelen. Zo is de deur aan te passen aan de rest van uw ruimte, of dit nu een fabriekshal is of een commerciële ruimte waar wellicht ook klanten komen. U kunt glazen panelen of vensters toevoegen voor meer lichtinval en om goed zicht op het proces te houden. Ook een loopdeur is een optie, waardoor u de ruimte kunt betreden zonder de gehele deur te hoeven openen. Zodoende verstoort u het verfproces in de cabine minimaal.

Goede afdichting, weinig luchtverplaatsing

Dankzij de rubberen afdichtingen aan alle zijden én tussen de panelen is uw ruimte goed afgesloten en kan er geen stof binnen treden. De sectionaaldeur beweegt omhoog of opzij, waardoor er nauwelijks luchtverplaatsing is en er geen stof van buiten de cabine naar binnen waait bij het openen van de deur.

Automatisch openen en sluiten

Met name bij spuitcabines voor grote voertuigen is het praktisch wanneer de deur zich automatisch kan openen bijvoorbeeld met een afstandsbediening of een sensor. Het voertuig kan naar binnen worden gereden en de deur sluit zich weer. De sectionaaldeur is bij uitstek een deur die vergaand geautomatiseerd kan worden.

Minder ruimteverlies en slimme inbouwopties.

Sectionale vouwdeuren zijn gemaakt om ruimte te besparen. Dit geldt vooral ook voor de Compact sectionaaldeur. Omdat de deur zich naar boven toe opvouwt, heeft u zowel voor, achter als opzij van de deur geen ruimteverlies. Vooral wanneer er meerdere spuitcabines vlak bij elkaar zijn kunt u in de knel komen met openslaande deuren of schuifdeuren. De Compact sectionaaldeur is dan ideaal, omdat deze alleen wat bovenruimte gebruikt boven de ingang van de cabine.

Meer weten?

De Compact sectionaaldeur is ontworpen en wordt geproduceerd door Rolflex. Op de productielocatie in Gelderland wordt de deur op maat gefabriceerd voor iedere klant. Inmiddels zijn deze deuren over de hele wereld populair. Bezoek de website www.rolflex.com voor voorbeeldprojecten en voor het aanvragen van een prijsindicatie. 

Vorig artikel Een eigen huis: aan welke verzekeringen moet je denken?
Volgend artikelBoost je B2B marketing