Weet jij met wie je zaken doet?

0
629
kredietcheck

Om goed zaken te kunnen doen, moet jij al je zaakjes op orde hebben. Je moet veel regelen voor je echt kunt beginnen met ondernemen. Zo zul je je bedrijf moeten inschrijven bij de Kamer van Koophandel, je zult een zakelijke rekening moeten openen, een website moeten (laten) bouwen en vullen en een bedrijfsruimte moeten huren. Het kan zijn dat je je eigen geld moet investeren. Het is dus van het grootste belang dat je je investering zo snel mogelijk terug weet te verdienen. En daarvoor is het dan weer van het grootste belang dat je alleen betrouwbare klanten weet binnen te halen. Klanten die, binnen jouw betalingstermijn, betalen. Maar hoe kun je daarachter komen?

Kennis is macht!

Je wilt zoveel mogelijk weten over je potentiële klanten. Maar dat valt nog niet mee. Natuurlijk kun je het gewoon vragen: “Hoe staat jouw bedrijf ervoor?” Maar krijg je dan een eerlijk antwoord? Krijg je überhaupt antwoord? Veel informatie is online te vinden, maar als het over geld gaat en over betalingsachterstanden, dan zul je daar niets over vinden als je online gaat zoeken. Maar hoe kun je dan de kredietwaardigheid checken van jouw zakenpartners? Je kunt hiervoor gebruik maken van de informatie van de KvK maar ook op internet kan je best veel informatie vinden als je weet waar je moet zoeken. Een externe partij inschakelen kan ook. Denk dan aan een handelsinformatiebureau of een kredietverzekeraar als Allianz Trade. De laatste partij heeft financiële informatie over meer dan 83 miljoen (!) bedrijven wereldwijd. Zo’n verzekering heeft meer voordelen dan alleen het checken van de kredietwaardigheid. De kredietverzekering zorgt er ook voor dat jij je facturen betaald krijgt. Je verzekert je op die manier van de juiste informatie en van betaling. Dat is belangrijk voor ieder bedrijf.

Voorkom serieuze problemen

Als bedrijfseigenaar heb je veel verantwoordelijkheden. Niet alleen vertrouwen je medewerkers erop dat je iedere maand (of vier weken) hun salaris betaalt, maar ook je bedrijfsruimte moet worden betaald. Net als de energierekening en je leveranciers. Eén onbetaalde factuur kan voor veel problemen zorgen. Je hebt geen geld om de salarissen te betalen of je moet kiezen tussen de bedrijfsruimte en je eigen salaris. Dat gaat van kwaad tot erger en voor je het weet is de ellende compleet. Om dit te voorkomen is het heel belangrijk dat je je zaakjes goed op orde hebt en je verzekerd bent tegen alle mogelijke tegenslagen. Dat is niet moeilijk, je moet er gewoon even voor gaan zitten. Neem een kijkje op de site van Allianz Trade en lees alles over de mogelijkheden. Er is zoveel mogelijk om je bedrijf te verzekeren, je moet er alleen even induiken. Dat kan gewoon online, je hoeft er de deur niet voor uit!

Vorig artikelEen zakelijke tuin met stijl: de toegevoegde waarde van een schutting
Volgend artikel3 Nederlandse online branches die gebruikmaken van een krachtige marketing