Beleggen in aandelen

0
2225
aandelen

Aandelen worden steeds belangrijker, veelal omdat mensen zien dat het echt de moeite waard is om hier je geld in te steken. Natuurlijk weet je niet van tevoren wat er met je geld gaat gebeuren, maar wie veel geduld heeft komt vaak al een heel eind. Ook als ondernemer kun je beleggen in aandelen. Waar je vervolgens op moet letten, lees je in dit artikel.

De juiste broker kiezen

Wanneer je wil beginnen met het beleggen in aandelen doe je er goed aan verder te lezen om te weten te komen hoe je dit moet doen. Zo moet je, zoals altijd bij aandelen, eerst op zoek gaan naar een goede broker. Dit zorgt er namelijk voor dat jij op de meest veilige manier aandelen kan kopen, maar deze ook kan beheren.

Is het beleggen in aandelen nog helemaal nieuw voor je, dan is een broker zoals eToro aan te raden. Je betaalt hier geen commissie maar geniet wel van een veilig platform. Daarnaast is er ook een demo functie aanwezig zodat je eerst kan kijken of het wel echt iets voor je is. Wat ook een voordeel is, is dat er een copy-trading optie aanwezig is. Dit houdt in dat jij je aankopen linkt aan een ervaren handelaar, zodat je kan meegenieten van zijn successen op een veilige manier.

Heb je echter al enige ervaring, dan is ook DEGIRO aan te raden. Je betaalt hier geen opstartkosten en de transactiekosten zijn laag, zodat je niet telkens veel geld kwijt bent wanneer jij veel transacties doet. Ook zijn er veel producten beschikbaar en hebben ze een eigen app. Wel is het zo dat er geen of weinig advies is voor beleggers, en er ook geen demofunctie beschikbaar is. Hierdoor zijn ze niet geschikt voor een beginner.

Aandelen kopen

Heb je de juiste broker gevonden dan kun je daar een account aan gaan maken. Hiervoor zal je een formulier in moeten vullen en de nodige stappen doorlopen. Ook doe je er goed aan je ID-kaart alvast bij de hand te houden evenals je rekeningnummer. Is je account helemaal klaar voor gebruik, dan kun je geld op je account gaan storten.

Als dat ook is gedaan is het tijd om de aandelen te kopen. Wil je een bepaalde aandeel opzoeken, dan typ je in de zoekbalk de afkorting hiervan in, dit is de beursnaam. Kies vervolgens het aandeel en geef aan voor hoeveel geld je aandelen wil kopen. Dat is alles! Heb je een account bij eToro dan hoef je geen commissie over de aandelen te betalen. Daarnaast kun je ook kiezen voor de hefboomwerking. Kies je hiervoor dan koop je niet rechtstreeks aandelen, maar verhandel je deze slechts in CFD’s.

Lees ook: Beleggen; via welke app doe je dit het beste?

Vorig artikelBeleggen; via welke app doe je dit het beste?
Volgend artikelTijdens je vakantie afstand nemen van je bedrijf

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here