Tijdens je vakantie afstand nemen van je bedrijf

0
1999
bedrijf

Je bent als ondernemer natuurlijk altijd met je bedrijf bezig, logisch. Maar ook jij hebt af en toe wel een vakantie nodig om weer even op te laden. Alleen, hoe zorg je nou voor een gepaste afstand van je bedrijf, wanneer je zelf vakantie hebt? Alle touwtjes in handen houden zorgt ervoor dat het een werkvakantie wordt, maar alles loslaten gaat dan weer net te ver. Wij geven je vijf tips zodat ook jij kan genieten van je vakantie en je bedrijf in de gaten kan houden!

Apps voor de organisatie van je bedrijf

Kijk eens in de app store of de google play store of er een mobiele versie beschikbaar is van de software die jij binnen je bedrijf gebruikt. Op die manier kun je heel makkelijk inzicht houden tijdens je vakantie, wanneer je dit wilt.

Gebruik je al veel verschillende mobiele apps, zorg er dan in ieder geval voor dat je alleen nog push-meldingen van de belangrijkste apps binnenkrijgt tijdens je vakantie. Op de iPhone doe je dit via de instellingen, onder het kopje ‘berichtgeving’. Heb je een Android-toestel? Dan kun je dit bij de instellingen onder het kopje ‘apps’ aanpassen.

De juiste instellingen

Als je dan de juiste app hebt gedownload, zorg er dan voor dat je alleen die gegevens te zien krijgt, die tijdens je vakantie van belang kunnen zijn. Op deze manier voorkom je de mogelijke verleiding om met minder dringende gegevens bezig te zijn.

De optie ‘niet storen’

Het is belangrijk duidelijke grenzen voor jezelf te stellen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan je telefoon op ‘niet storen’ te zetten. Zo krijg je geen onnodige meldingen binnen, maar behoud jij de regie over wanneer je met je werk bezig wilt zijn. Wil je wel graag voor een aantal personen bereikbaar blijven? Dan kun je deze personen als favorieten instellen in je contactenlijst. Vervolgens zet je deze optie aan onder ‘niet storen’ zodat je hun oproepen gewoon ontvangt.

Benoem een afdelingshoofd binnen je bedrijf

Heb je een goede rechterhand? Een directiesecretaresse of salesmanager die precies weten wanneer zij jou wel en niet moeten storen, en die weten wat er gebeuren moet op de zaak? Benoem hen dan als afdelingshoofd tijdens je vakanties, zodat je het echt even los kunt laten.

Neem voorzorgsmaatregelen voor je bedrijf

Vind je het nog steeds moeilijk om op vakantie te genieten en je even helemaal uit te schakelen, ondanks alle bovenstaande tips? Dan is dat een signaal dat er sommige dingen echt even anders moeten. De balans tussen werk en privé moet stabiel zijn. Zorg ervoor dat je na je vakantie actie onderneemt om deze balans stabiel te krijgen. Zo kun je tijdens je volgende vakantie echt gaan genieten.

Lees ook: Beleggen in aandelen

Vorig artikelBeleggen in aandelen
Volgend artikelStoppen met je onderneming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here