Op deze manier houd jij werk en privé gescheiden van elkaar

0
2013
werk en prive

We zijn allemaal steeds meer met ons werk bezig. Soms zo veel, dat we vergeten dat we ook nog een privéleven hebben. Het is tegenwoordig dan ook erg makkelijk om nog even snel wat aan je werk te doen bij thuiskomst, in het weekend of in de avond als de kinderen op bed liggen. Hoe fijn dit soms ook kan zijn, het is beter om werk en privé van elkaar gescheiden te houden.

Een werktelefoon aanschaffen

Wil jij graag je werk en privéleven gescheiden houden van elkaar? Dan doe je er goed aan een werktelefoon aan te schaffen. Er zijn tegenwoordig ontzettend veel smartphones verkrijgbaar, en er komen ook nog steeds nieuwe bij. Zo ook de Samsung S22. Het is de nieuwste opvolger in de populaire Galaxy S-serie en ook deze uitvoering gooit hoge ogen. Het verschil ten opzichte van zijn voorganger is hierbij vooral dat hij iets kleiner is, en dat de opstelling van de camera’s zal veranderen. Verder is de Samsung S22 natuurlijk een smartphone uit een erg populaire serie, die al jarenlang mooie telefoons produceert.

Door een werktelefoon aan te schaffen kun je bewust bezig zijn met je privéleven op het moment dat je thuis bent. Zet de telefoon uit en niemand kan je bereiken, je kan geen e-mails lezen of appjes beantwoorden, en je komt niet in de verleiding nog even snel iets af te handelen. Daarnaast is het ook zo dat je contacten niet door elkaar staan, maar alles netjes gescheiden is.

Waarom een nieuwe telefoon?

Nieuwe telefoons worden jaarlijks uitgebracht en zijn voorzien van de nieuwste software en technische snufjes. Dit zorgt ervoor dat jij betere kwaliteit in handen hebt, sneller kunt navigeren door apps en beter geluid hebt. Ook worden de camera’s vaak verbeterd, wat ervoor zorgt dat jouw foto’s scherper zullen zijn.

Natuurlijk hoef je voor je werk niet per se een nieuwe telefoon aan te schaffen, maar privé misschien wel. In dat geval kun je er dus ook voor kiezen je oude telefoon te gebruiken voor je werk, en de nieuwe voor privégebruik.

Bepaal welke apps je op je privételefoon zet

Een werktelefoon heeft natuurlijk niet zoveel nut als je vervolgens ook op je privételefoon nog bij je werk kan komen. Je doet er dan ook goed aan je e-mailaccount niet op je privételefoon te zetten, net als andere apps die je nodig hebt voor je werk. Op die manier ben je echt bewust met thuis bezig en kun je niet afgeleid worden.

Dit is bovendien ook zeker aan te raden wanneer je op vakantie gaat. Laat de belangrijkste mensen weten dat je met vakantie bent en zet een automatisch bericht aan in je e-mailaccount. Mochten mensen je dan een e-mail sturen, dan zien zij direct dat je op vakantie bent en na je vakantie contact opneemt. Je vakantie is immers bedoeld om te ontspannen en weer op te laden, niet om alsnog in de zon met je werk bezig te zijn.

Vorig artikelWelke zakelijke abonnementen zijn er allemaal?
Volgend artikelZo gebruikt je een geleidbaarheid sensor

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here