Welke trainingen zijn waardevol?

0
1706
trainingen

Je wilt als werkgever natuurlijk het beste uit je personeel halen. Zij willen op hun beurt het beste aan jou laten zien. Een training op zijn tijd kan helpen bepaalde skills wat uit te breiden. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je personeel nieuwe, waardevolle informatie leert. Welke trainingen nou echt waardevol zijn, lees je in dit artikel.

Trainingen voor één dag

 • Effectief communiceren – in deze training leer je wat je bereikt met een verbeterde communicatie, zowel verbaal als non-verbaal. Je bent in staat zakelijke gesprekken te voeren met minder fouten en meer resultaat. Ook kun je verschillende gesprekstechnieken oefenen zoals luisteren, doorvragen en feedback geven.
 • Training assertiviteit – met deze training krijg je in één dag meer inzicht in wat assertief gedrag precies is, leer je hoe je zelf assertief verzoeken doet, verzoeken van anderen weigert én leer je meer voor jezelf op te komen en respect voor een ander te hebben.
 • Training timemanagement – leer de basistechnieken van timemanagement, leer betere keuzes te maken en je eigen prioriteiten vast te stellen en ontdek de handvatten die jou meer overzicht kunnen bieden over de werkzaamheden.
 • Leren presenteren – een training die ervoor zorgt dat je een betere presentatie kan geven door middel van de juiste voorbereiding, opbouw en structuur. Ook leer je hoe je slim gebruik kunt maken van de verbale en non-verbale communicatie. Net als hoe jij je presentatie af moeten stellen op je doelgroep en zo sneller je doel te bereiken.

Andere opties

 • Training beïnvloeden – je ontdekt en ervaart de positieve kracht van beïnvloeden, krijgt meer inzicht in de processen en patronen die daarbij horen en je leert hoe jij je invloed kunt vergroten door middel van handvatten en praktische tools.
 • Training mindfulness – leer op een snelle manier de basistechnieken van mindfulness zodat je het hoofd koel kunt houden in stressvolle situaties en in het hier en nu kunt leven.
 • Feedback geven en ontvangen – je leert op een prettige manier hoe je feedback kunt geven maar ook kunt ontvangen. Ook leer je beter samen te werken door effectief te communiceren. Daarnaast leer je hoe jij je invloed op anderen kunt vergroten.
 • Kort en krachtig schrijven – je leert hoe je beter kunt schrijven door kort, bondig en krachten te formuleren maar ook hoe je op een effectieve manier beknopte voorstellen en memo’s op kunt stellen. Ook krijg je handvatten en tips voor het schrijven van heldere teksten.

Meerdaagse training

 • Leer leidinggeven zonder macht – in deze tweedaagse training leer je hoe je een natuurlijke leider wordt, zorgt voor een fijne samenwerking en hoe jij je autoriteit vergroot.
 • Training effectief projectmatig werken – je ontdekt in deze training de beginselen van projectmatig werken en leer hoe je ze toe moet passen. Hierdoor bereik je beter resultaat met de juiste aanpak. Gericht op team en taak én creëer je overzicht en structuur, voorkom je tijdverlies en energieverspilling.
 • Kort en krachtige assertiviteitstraining – leer effectief feedback te geven en assertief te communiceren. Ook leer je hoe jij jezelf kunt laten zien en meer voor elkaar te krijgen. Ook voor jezelf op komen met respect voor de ander komt aan bod.
 • Praktische coach vaardigheden – in deze training leer je de fijne kneepjes van het vak, leer je hoe je een krachtige coach kunt worden en hoe jij het beste uit anderen naar boven kunt halen.

Zoals je kunt zien zijn er veel trainingen mogelijk voor je personeel. Voor vrijwel elk probleem is er een oplossing te vinden in de vorm van een training. Daarnaast verbetert het de werksfeer, vermindert het de werkstress en bevordert het een goede relatie tussen jou en je personeel.

Lees ook: De voordelen van een virtual assistent

Vorig artikelDe voordelen van een virtual assistent
Volgend artikelHoud je personeel gezond!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here