Wat is een uitzendbureau?

0
1986
personeel aan het werk

Een uitzendbureau is de plek bij uitstek om werkgevers en werknemers aan elkaar te koppelen. Het is een soort marktplaats waar vraag en aanbod op het gebied van werk bij elkaar komen. Werkgevers die op zoek zijn naar tijdelijk personeel kunnen dit kenbaar maken bij een uitzendbureau. Er wordt dan in het bestand met werkzoekenden gekeken of er een geschikte kandidaat te vinden is is voor de functie. Blijkt er geen geschikt persoon beschikbaar te zijn, dan kan worden gestart met het werven van een kandidaat. Voor werkzoekenden geldt hetzelfde. Als zij op zoek zijn naar een baan, kunnen ze zich bij een uitzendbureau inschrijven. Blijkt een vacature overeen te komen met de kwaliteiten van de werkzoekende, dan kan een uitzendbureau de partijen met elkaar in contact brengen voor een kennismaking. De intercedent fungeert als het ware als arbeidsbemiddelaar voor een werkzoekende aan de ene kant en een werkgever aan de andere kant.

Intercedent bij een uitzendbureau

Bij een uitzendbureau zijn zowel intercedenten, als recruiters werkzaam. Waar intercedenten voor in principe alle opdrachtgevers werkzaam zijn, beperkt het werk van een recruiter zich vaak tot een specifiek bedrijf. Voor een recruiter (of headhunter) is de dankbare taak weggelegd om veelal moeilijk in te vullen vacatures vervuld te krijgen. Door de goede kennis van het bedrijf weet de recruiter precies welke persoon geschikt is voor de beschikbare functie.

Gesprek na inschrijving

Wanneer jij je als werkzoekende inschrijft bij een uitzendbureau kan een persoonlijk gesprek met jou de intercedent net even wat meer informatie geven over de persoon die jij bent en de kwaliteiten die je bezit. Hierdoor is het een stuk eenvoudiger om passende banen voor je te vinden. Opdrachtgevers die een vacature hebben, stellen het uitzendbureau vaak op de hoogte van de eigenschappen waar een sollicitant aan moet voldoen. Door van beide kanten alle plussen en minnen naast elkaar te leggen, is de geschikte kandidaat snel gevonden.

Taken van een uitzendbureau

Behalve het koppelen van een geschikte kandidaat aan een openstaande vacature worden op een uitzendbureau diverse taken uitgevoerd. Zo kan een uitzendbureau zich bezighouden met:

  • het opstellen van contracten
  • verwerken van ziekmeldingen
  • het beantwoorden van vragen van uitzendkrachten
  • administratieve werkzaamheden

Waarom een uitzendbureau inschakelen?

Het uitzendbureau inzetten voor het vinden van een geschikt personeelslid bespaart een bedrijf veel tijd. De kennis die de medewerkers van een uitzendbureau bezitten, stelt ze in staat om snel kandidaten te screenen om op deze manier de juiste sollicitanten naar voren te schuiven. Voor een werkzoekende is een uitzendbureau een fijne manier om kenbaar te maken naar welke functie men op zoek is. Om een werkzoekende aan de juiste baan te kunnen helpen, brengt de intercedente het volgende in kaart:

  • opleiding
  • werkervaring
  • ambities en wensen

Flexibiliteit

Niet elke werkzoekende is op zoek naar een vaste baan bij een werkgever. Veel sollicitanten vinden de afwisseling bij verschillende werkgevers prettig. Er wordt de nodige flexibiliteit verwacht en door meerdere culturen mee te maken, wordt veel kennis opgedaan. Hierdoor is de werkzoekende langdurig inzetbaar vanuit de uitzendbureaus.

Sollicitatie voorbereiden

Als het moment is aangebroken dat er een sollicitatiegesprek kan plaatsvinden, is uitzendbureau Uden de ideale plek om de sollicitatie voor te bereiden. Om een goede eerste indruk te maken bij de aanstaande werkgever is het belangrijk om oog te hebben voor een verzorgd uiterlijk en kennis van het bedrijf te hebben. De intercedente heeft hulpmiddelen die van pas kunnen komen bij de voorbereiding voor de sollicitatie. Met de juiste tips en een positieve houding kom je als sollicitant op een goede manier binnen en is de weg naar een nieuwe baan geopend.

Vorig artikelTips om als zzp’er meer tijd te hebben voor het ondernemen
Volgend artikelWelke zakelijke abonnementen zijn er allemaal?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here