Alles wat je moeten weten over dierenverzekeringen

0
713

Wanneer je een nieuwe hond of kat in huis haalt, wordt deze al snel een geliefd lid van het gezin. Het is echter gemakkelijk om de mogelijke kosten over het hoofd te zien wanneer je huisdier medische zorg nodig heeft. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 2000 euro, wat een behoorlijk bedrag is! Een dierenverzekering kan in dit geval veel gemoedsrust bieden, wetende dat je voorbereid bent op onvoorziene uitgaven.

Een dierenverzekering is een soort verzekering die bedoeld is om medische kosten te dekken die kunnen ontstaan door ziekte, ongevallen of andere gezondheidsproblemen bij huisdieren. Om onverwachte hoge kosten te voorkomen, is het verstandig om ruim van tevoren een dierenverzekering af te sluiten. Hiermee kun je tegen redelijk lage maandelijkse kosten de benodigde zorg voor je huisdier garanderen.

Hoe duur is een dierenverzekering?

De kosten van een dierenverzekering variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het type dekking, het ras en de leeftijd van het huisdier. Een uitgebreide dekking, inclusief vaccinaties en tandheelkundige zorg, kan duurder zijn dan een basisdekking die alleen ongevallen en ziektekosten dekt. Ook de leeftijd, het ras en de gezondheidsgeschiedenis van je huisdier kunnen van invloed zijn op de kosten. De kosten van een dierenverzekering liggen tussen de 5 euro en 50 euro per maand. 

Eigen risico

Bij de meeste dierenverzekeringen betaal je een eigen bijdrage, ook wel eigen risico genoemd. Dit is een percentage van de medische kosten die je zelf moet betalen. Gemiddeld ligt dit rond de 20%, maar het kan variëren afhankelijk van het gekozen pakket. Stel je voor dat de behandeling 1000 euro kost en het eigen risico is 20%, dan betaal je zelf 200 euro en wordt het resterende bedrag vergoed door de verzekeraar. Ondanks dat een dierenverzekering niet verplicht is, is het wel aan te raden.

Wat wordt er vergoed?

Binnen de basisdekking wordt het volgende vergoed:

  • Medische behandelingen, waaronder medicatie en injecties die voorgeschreven zijn door de dierenarts
  • Chirurgische ingrepen in de dierenkliniek met daarbij de opname en het verloop na de operatie
  • Medische onderzoeken om medische aandoeningen vast te stellen, zoals röntgenfoto’s
  • Dierenartsbezoeken
  • Hulpmiddelen, zoals implantaten en verbandmiddelen

Niet alles wordt vergoed en dat is ook het punt waar je goed naar moet kijken bij het afsluiten van deze verzekering.Vaak worden bekende aandoeningen niet vergoed, zoals heup- en elleboogproblemen bij veel hondenrassen, gebitsbehandelingen, preventieve zorg en speciaal voer. Dit is iets om in gedachten te houden wanneer je een verzekering afsluit voor een huisdier. 

Waarom is het afsluiten van een dierenverzekering slim?

Het afsluiten van een dierenverzekering is slim om verschillende redenen. Het biedt allereerst rust. We houden van onze harige vrienden en willen altijd het beste voor ze. Met een dierenverzekering hoef je je geen zorgen te maken over onverwachte medische kosten die plotseling kunnen opduiken. Je weet dat je huisdier de zorg krijgt die het verdient, zonder dat het een zware last op je portemonnee legt. Daarmee zorgt het ook voor het verlichten van financiële lasten en geeft het de vrijheid om de beste zorg te kiezen. Het is een investering in de gezondheid en het geluk van je geliefde huisdier, waardoor je samen van de tijd kunt genieten zonder je zorgen te maken over onverwachte kosten.

Wat is de beste huisdierenverzekering? Bekijk vergelijkingssites!

Als je het  besluit hebt genomen om je huisdier te gaan verzekeren, dan kun je gebruikmaken van een vergelijkingssite. Door middel van deze sites kan je verzekeringen naast elkaar leggen om zo een beter beeld te krijgen en een passende verzekering te vinden. Met een dierenverzekering geef je je huisdier toegang tot topzorg in Nederland. Dat klinkt toch geweldig? Ontdek nu de mogelijkheden voor je geliefde huisdier en maak gebruik van een vergelijkingssite om de beste optie te vinden.

Vorig artikelNavigeren door de groei van internetbedrijven: het belang van flexibele werkruimtes
Volgend artikelOnline marketing, wat is dat?